Woensdag 4 oktober 2023 - 19:30 uur

KORTE FILM: NUDES 

Multifunctioneel Centrum 't Huiken - Lange Wijden 33, 8081 VS Elburg 


Wat doe je als tiener wanneer je ongevraagd een naaktfilmpje van een klasgenoot krijgt doorgestuurd? Seksueel grensoverschrijdend gedrag staat deze dagen in de spotlights. Hoe kun je hierover met je kind in gesprek gaan? Wij nodigen u als ouder(s) samen met uw kind(eren) uit tijdens de voorstelling van NUDES op woensdagavond 4 oktober 2023 in Multifunctioneel Centrum 't Huiken

In de korte film NUDES slaat school alarm als enkele jongens uit Jordi’s klas niet op school komen, nadat ze gefilmd zijn onder de douche in de kleedkamer. NUDES zet jongeren aan het denken over het maken van keuzes wanneer ze in aanraking komen met (ongewenst) grensoverschrijdend gedrag. Juist in de pubertijd waarin identiteitsvorming plaatsvindt, wil je een gezonde seksuele opvoeding. Dan is het helpend als jongeren en ouders daarover met elkaar in gesprek gaan. 

Tijdens deze avond vertonen we de korte speelfilm NUDES (duur 15 minuten), waarna we met elkaar in gesprek gaan over de belevingswereld van jongeren. Het doel van de avond is, om ouders en jongeren tools mee te geven om het gesprek over seksualiteit met elkaar te kunnen voeren. Samen met andere organisaties zoals Centrum Jeugd en Gezin  en de politie verdiepen we het onderwerp in kleinere groepen. 

Als jongeren in gesprek 

Wat is normaal en wat hoort bij een gezonde seksualiteit? Hoe denken andere jongeren over seksualiteit? Praat door met Petra Kock van Terwille Verslavingszorg en stel al jouw vragen waarop je antwoord wilt hebben!

(Alleen jongeren)

Als ouder in gesprek

Praat met elkaar als ouders door samen met Rosemarie Jongetjes en Jesse van der Veen van Jongerenontmoetingsplek @Robert's. Hoe voeden andere ouders hun kind op? Kan ik zelf veilig kaders creëren in de gesprekken over het thema seksualiteit?


(alleen ouders)

Jij als professional 

Wanneer is iets strafbaar? Wanneer doe je aangifte? En waarom is het gesprek met elkaar zo belangrijk? Praat met de jeugdagenten uit de regio waarom jij meer moet weten over de risico's van het versturen, doorsturen en bewaren van naaktfoto's en/of filmpjes.

Wat kan je doen als school?

Welke rol heeft school en hoe past het beleid van school bij een veilige omgeving van jongeren? Praat door met school en ontdek de veilige kansen die school kan creëren. 

De avond wordt georganiseerd door Jong Veluwe in samenwerking met het Nuborgh College en het Van Kinsbergen College. Kim de Zwaan en Robert Pruis presenteren de avond. 

Kim de Zwaan

Kim is muziekdocent op het voortgezet onderwijs. Als coach bespreekt ze veel thema's die in de klas voorbij komen, zoals het thema seksualiteit.

Robert Pruis

Robert Pruis is jongerenwerker en spreekt veel met jongeren over het thema seksualiteit. Robert schreef ook het boek Naakte Keuzes en produceerde namens stichting Jong Veluwe de film NUDES.

NUDES is een film van Kees Jan Mulder, Gerbert Floor en Robert Pruis en is een productie van Stichting Jong Veluwe, PEERFILM en Zout Water. De film is tot stand gekomen met steun van de provincie Gelderland, Solcon en CameraNU.nl.